2013. június 23., vasárnap

Islands of Thailand - Elephant ride

Mielőtt elhagytuk volna Ko Phangan szigetét, életem egyik legnagyobb álma vált valóra azzal hogy végre felülhettem egy elefánt hátára :)

Drága szállásadónk leszervezett nekünk mindent, egy kis elefántrezervátumba szálítottak minket, ahol 3-4 elefánt él, szabadon. (Volt egy nagy agyarú hátul, na ő ki volt kötve...)




 

Mi egy hatalmas, 30 éves "hölgyet" kaptunk aki nem igazán akart megmozdulni az elején, de végül nagy nehezen csak rászánta magát és elindultunk egy fél órás szép, lassú, komótos sétára. Az elefántok hátára van erősítve egy turistáknak kialakított szék, amin ketten bőven elfértünk. A hajcsár az állat nyakánál ült és onnan irányított. Nagyon szuper volt, olyasmi mint egy tevén ülni, billeg ide-oda szép lassan a "hajó". A hajcsárunk nagyon rendes volt, a séta közepén leszállt és csinált rólunk rengeteg képet, sőt, meg is engedte hogy az elefánt nyakához üljünk. :) Amúgy a bőrük nagyon fura, rettentő érdes és nagy, sűrű,  disznósertére hasonló szőrök állnak ki belőle Haha Amikor a nyakára ültem, akkor a lábfejemet folyton csapkodta a fülivel, tök furi volt :D De hihetetlen élmény...


A végén meg is etetthettük az egyik elefántot, nagyon szelíd volt :)



Menjetek és üljetek elefántra!! :)

4 megjegyzés:

  1. Wow, biztosan szuper volt elefántháton! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Anett.
    Pár napja jutottam el a blogodhoz egészen véletlen. Recepteket nézegettem és az egyik étel hozzávalója a farofa volt, mivel nem tudtam mi is az, de a „google a barátunk” ezért rákerestem és a találatok közt volt a te blogod is. A Brazil kirándulásos rész után elkezdtem az elejétől elolvasni a történetet. Nagyon köszönöm, hogy megírtad. Sok érdekes dolgot tudtam meg a repülésről a légi utas kíséretről és kiképzésről, az életmódról és a világ sok szép helyéről. Tetszett az írásod szellemessége és őszintesége. Az utolsó bejegyzés egy éve volt, kicsit sajnálom, hogy olyan hirtelen véget ért, de gondolom lejárt a szerződés a társasággal, jó lett volna egy elköszönős/további terves bejegyzés. Még egyszer köszönöm, hogy megírtad egy élmény volt olvasni.
    Minden jót. :)
    Timi

    VálaszTörlés
  3. Love this! I had not seen such s detailed post before and it made me feel like I was there, such a fascinating culture, can’t wait to visit I one day!

    VálaszTörlés