2012. május 3., csütörtök

Beach & Caipirinha : Welcome to Ubatuba (Brazília 2.rész)

Kis brazil körutazásunkat Ubatubával folytattuk! São Paulo-t elhagyva körülbelül 3 órát autóztunk keletre míg elértük a tengerpartot (visszafele az út nem volt ilyen sima, a 3 órából 6 lett a dugók miatt...) Ubatuba kedvelt üdülőhelye a braziloknak, legfőképp nyilván a São Paulo-ban élőknek, hiszen aránylag közel van, csendes és szebbnél szebb partszakaszok és öblök találhatók, összesen körülbelül 90! A városhoz közelebb eső tengerpartok nagyon zsúfoltak, így aki teheti inkább Ubatubát választja :)


Az idő csodálatos volt, tombolt a nyár február közepén- ahogy azt a képekből is látjátok majd! Számomra a partok nagyon hasonlítottak a Seychelles szigetek-re, a fehérhomokos öblök a gránitsziklákkal és a magas, esőerdővel borított hegyekkel a háttérben ugyanazt a hangulatot árasztották mint ott...Csak egy különbség van: Seychelles-en sokkal kisebbek a tengerpartok, itt mintha végeláthatatlanul terülnének el :)

A nyaraló ahol laktunk
Helyiek
Kilátás
Tengerpart
Lélegzetelállító...
Alex-el
Helyi pöttöm :)
Édesvízi forrás...
...a tenger mellett
Egy másik partszakasz
Egy bár a sok közül....

...elképesztő kilátással bal oldalt...

...és jobb oldalt
 
Rodrigo, Anett és Alex három Caipirinha-val :)
Ubatuba után elkocsikáztunk Paraty-ba is, a térképen láthatjátok hogy nincs olyan messze, kb 70 kilométer. A várost a portugálok 1667-ben alapították- nagyon tetszettek régies stílusú, macskaköves utcácskái!

A helyi templom
A városka telis tele van...
....jobbnál jobb kávézókkal és éttermekkel
A színes ablakkeretek és ajtófélfák...
...nagyon különleges hangulatot árasztanak
Este megteltek a bárok és élő bossa nova zene szólt mindenhol
Hamarosan jön:
Pão de quiejo & coffee : Brazília ízei (Brazília 3.rész)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése