2010. november 15., hétfő

Daily routine

Ma elkezdődött az Induction week utolsó hete. Vasárnap, azaz tegnap nem történt semmi érdekes...Sok-sok előadás, teambuliding, ilyenek. Az egyedüli érdekesség az volt hogy először kellett felvennünk az egyenruhát! :) Mármint nem a szép bézs kosztümöt hanem fekete cipőt+gatyát és egy Emirates-es pólót. Mostantól ezt kell hordanunk legalább még egy hónapig, csak utána jön meg a saját kosztümünk :) Pont ma volt Uniform fitting, fel kellett próbálni minden egyes részét az egyenruhának, méretet vettek, volt cipő,- és kalappróba és persze megint volt egy előadás arról hogy mit lehet viselni és mit nem...Már gondolom úgyis tudjátok, de iszonyú sok szabály van, ami érthető is hiszen pont az a lényeg hogy tök ugyanúgy kell kinéznünk :D A Uniform bejárata előtt amúgy fel van festve a falra ez:
It's so true :)
 A délután hátralévő részében számítógépes oktatás volt, E-Learning Course-nak hívják, a lényege az hogy különböző témákbe betekintést nyújt, ilyen előkészítő tréningnek nevezném...Különböző témák vannak, ma pl Basic aeronautics és Interacting with our Arab customers volt, de ezen kívül lesz majd pl Flight time limitations, Cardiac emergency, Wearing Emirates Uniform, Food hygiene, stb stb. Ezeket majd meg kell csinálnunk időben, különben nem mehetünk tovább a következő kurzusra, tehát előfeltétel. A jó benne az hogy bár nem nehéz, és ráadásul érdekes témák is, viszont iszonyatosan hosszú és ráadásul le kell jegyzetelni mindent, mert mindegyik Course több részből áll és mindegyik rész után van egy Quiz amit minimum 80%-ra meg kell csinálni, különben nem mehetsz tovább...És addig kell csinálni míg el nem éred a 80%-ot...Hát az arab nyelvoktatás résznél voltak problémáim, mert az oké hogy már ismerem a kultúrát, a vallást, a szokásokat, de hogy 1órán keresztül tanítsák nekem az arab szavakat, kifejezéseket, mondatokat...hát nagyon nem volt kedvünk és energiánk a végére (1kor kezdtük és ez fél5kor volt) :D De szerencsére segítettek az arab anyanyelvű csoporttársak, úgyhogy be tudtuk fejezni időben :)

Holnap egész napos kórházi programunk lesz, meg kell ismételni minden egyes orvosi vizsgálatot amit itthon csináltunk...pffff....úgyhogy vinni kell hideg élelmet, de én a biztonság kedvéért viszek egy könyvet is meg még egy-két olvasnivalót :)

Ráadásként egy csodás kép a Training uniformban :D hahahaha :D

10 megjegyzés:

  1. Elsőőőőőőőőőőőő!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. hát nem volt nehéz elsőnek lenni...:D

    VálaszTörlés
  3. Szia Danette...írtam neked FB-on egy csajszikáról, akivel felvehetnéd a kapcsolatot Dubai-ban. Ő is stewardess az Emirates-nél.Biztos tud majd segíteni neked. Sok puszi!

    VálaszTörlés
  4. cardiac emergency, jól hangzik :D már látom is, ahogy Ancsi előkapja a gépen a defibrillátort és "Clear"-t kiált :D rákerestem, spanyolul így hangzik: "¡despejen!" :D gyakorolj ;)

    VálaszTörlés
  5. Látom kaptatok névtáblát, hogy azért valahogy meg tudjanak különböztetni benneteket :)) egyébként csini ez a ruha, de a másik még jobb lesz;) !!
    viccesek ezek a kurzusok :D
    arab nyelv, te jóóó ééég...
    kitartááás!!! :)

    VálaszTörlés
  6. Habibi!

    Jala, jala!
    (Nekem ennyit sikerült 2 év alatt megtanulnom arabul... :s)

    VálaszTörlés
  7. ami bő egy óra alatt rámragadt:

    Shukran (Köszönöm)
    A'salam alaikum (Jó napot)
    Marhaba (Welcome)
    khalas (finish)
    showka (villa)
    wa (és)

    azért ebből a hihetetlen szókincsből kiindulva nem gondolom hogy meg fogok szólalni egyetlen arab előtt is :D

    bár az egyik srác tegnap próbált tanítgatni, de leragadtunk már az elején a betűk kiejtésénél :) ez abból állt hogy mondott egy betűt, és szenvedtem vele egy sort miközben ő röhögött rajtam :) de megcsináltuk fordítva is- akkor már én röhögtem az ő TY és GY betűjén :D hahaha

    VálaszTörlés
  8. Csupa móka és kacagás vagy :D:D:D:D :)))))))) Tök jó, hogy ilyen jól érzed magad.

    VálaszTörlés